Cerebrovasculaire chirurgie

 

Aandoeningen van de hersen- en ruggenmergsbloedvaten, zoals daar zijn aneurysmata, angiomen, cavernomen en durale fistels, worden binnen het NCCN zowel endovasculair als chirurgisch behandeld. De behandeling van deze afwijkingen is vaak zeer moeilijk en vereist speciale kennis en vaardigheden.

Een neurovasculaire werkgroep (bestaande uit neurochirurgen, neurologen, neuroradiologen en intensivisten) behandelt multidisciplinair patienten met deze aandoeningen. Neurochirurg Dr. de Vries is in 2006 in Stockholm opgeleid om ook de endovasculaire behandeling (vooral coiling) te kunnen verrichten en daarmee was hij de eerste neurochirurg in Nederland, die zowel de chirurgische als de endovasculaire behandeling beheerst. Inmiddels is werkgroep versterkt met neurochirurg drs. Boogaarts, die ook opgeleid is in beide behandeltechnieken.

Naast de twee bovengenoemde neurochirurgen zijn er de volgende specialisten die van het multidisciplinaire behandelteam deel uit maken:
Dr F.E. de Leeuw, neuroloog
Dr E.van Dijk, neuroloog
Dr A. Hoedemaekers, intensivist
Drs L. Bisschops, intensivist
Dr F. Abdo, intensivist
Dr J. Groothuis, revalidatiearts
Drs S. Van der Wal, anesthesioog
Drs A. Meijer, neuroradioloog
H. Petersen-Baltussen, verpleegkundig specialist

 

Naast deze medisch specialisten is er een uitgebreid team van ervaren verpleegkundigen op de intensive care, medium care, stroke unit, operatiekamer en verpleegafdeling neurochirurgie en neurologie, alsmede fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en maatschappelijk werkers.
De verschillende teamleden spreken elkaar dagelijks om actuele patientenvraagstukken op te lossen.
Verder zijn er wekelijks meerdere multidisciplinaire besprekingen.

Wilt u meer informatie over vaataandoeningen van de hersenen, kijk dan onder het kopstukje “Cerebrovasculaire Afwijkingen”.
Wilt u meer informatie over de opname op onze afdeling neurochirurgie ivm operatie aan een aneurysma, klik dan hier.

Voor vragen kunt u ook een email naar ons toesturen:

Voor patienten die liever in het Turks spreken is er de mogelijkheid om met drs. E. Kurt, eveneens werkzaam als neurochirurg binnen het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen, in contact te komen. Hij is neurochirurg van Turkse afkomst en is u graag van dienst.