Even voorstellen: Edith Janssen

 

Mijn naam is Edith Janssen. Ik ben arts in opleiding tot neuroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Binnen de neurologie heb ik speciale belangstelling voor de neurovasculaire ziekten. Dit heeft een overlap in diagnostiek en behandeling met de afdeling neurochirurgie.

In 2017 ben ik gestart met een promotietraject op deze afdeling en in samenwerking met de afdeling IQ Healthcare. De titel hiervan is: Is the implementation of a patient reported outcome measure (PROM) for adults with an aneurysmal subarachnoid hemorrhage (SAH) feasible and relevant in clinical practice and for measuring the quality of care?

In de huidige zorg worden patiŽnt gerapporteerde uitkomstmaten (afgekort: PROMs) steeds belangrijker. Het gaat dan onder andere over kwaliteit van leven, vermoeidheid, geheugen en ervaren beperkingen. Het onderzoek heeft als doel om te evalueren in welke mate PROMs worden gebruikt in onderzoek, kwaliteitsregistratie en in de follow-up binnen de zorg voor patiŽnten met een subarachnoÔdale bloeding. Uiteindelijk willen we een PROM implementeren en het effect hiervan evalueren.